Overslaan naar content

Overstappen naar BBL

Maak de switch naar BrabantZorg!

Volg je een voltijd opleiding en merk je dat je liever je kennis direct in de praktijk toepast?

Binnen BrabantZorg is het geen probleem om halverwege de stap te maken van een BOL- naar een BBL-opleiding. Ook als je jouw opleiding of stage buiten BrabantZorg hebt gevolgd, ben je van harte welkom. We gaan graag met je in gesprek om deze stap te ondersteunen!

Begeleiding op alle vlakken

Werkbegeleider

Tijdens je BBL-opleiding word je op de werkvloer ondersteund door een ervaren werkbegeleider. Jij hebt zelf de regie over je leerdoelen, waarbij de werkbegeleider je coacht en begeleidt binnen het zorgteam. In leersituaties ondersteunt de studentbegeleider je waarbij je de ruimte krijgt om zélf ervaring op te doen.

Praktijkopleiders

Binnen BrabantZorg heeft elke regio meerdere praktijkopleiders om jou te ondersteunen. De praktijkopleider is verantwoordelijk voor het leerproces binnen de zorgteams en faciliteert hen en de studentbegeleiders om jou op de juiste wijze te begeleiden. De praktijkopleider verbindt ook het ROC of de Hogeschool met de studentbegeleiders en volgt je leerproces op afstand, zodat je naar een andere locatie of doelgroep kunt wanneer jij hier klaar voor bent. Ook staat het team praktijkopleiders voor je klaar om vragen te beantwoorden buiten je zorgteam om.

Erkend leerbedrijf

BrabantZorg is een erkend leerbedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB begeleidt de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Het maakt afspraken met deze bedrijven over wat de student moet weten en kunnen om een diploma te behalen, of een mbo-certificaat voor leven lang.

SBB Erkend Leerbedrijf

BBL-opleidingen

Helpende mbo 2

Deze BBL-opleiding duurt twaalf maanden. Jij krijgt een contract van minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week en gaat daarbij gemiddeld één dag in de week naar school.

Verzorgende mbo 3

Deze BBL-opleiding duurt drie jaar, maar een versneld traject is ook mogelijk. Je krijgt een contract van minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week en gaat daarbij gemiddeld één dag in de week naar school.

Verpleegkundige mbo 4

Deze BBL-opleiding duurt twee jaar indien je een Verzorgende IG diploma hebt. Heb je nog geen diploma in de zorg, dan duurt de opleiding vier jaar. Je krijgt een contract van minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week en gaat daarbij gemiddeld één dag in de week naar school.