Overslaan naar content

Ervaringen van medewerkers

Bij BrabantZorg werken bijna 10.000 medewerkers en vrijwilligers. Dat betekent dat je er nooit alleen voor staat. Lees de verhalen van onze medewerkers om meer te weten te komen over hun ervaringen.

 • Ik werk al 24 jaar in de zorg, waarvan zestien jaar voor BrabantZorg. Waar ik startte helpende, heb ik inmiddels de opleiding helpende plus afgerond. Ik heb altijd in de zorg willen werken, omdat ik anderen wil helpen, daar waar ze het af en toe zelf niet meer kunnen. Zij zijn zo dankbaar; dat maakt mijn dag. Ik heb op verschillende locaties gewerkt, maar werk sinds 2021 bij de flexpool. Die overstap bevalt mij hartstikke goed; ik zou niet meer terug willen naar een vaste locatie. Het heeft me veel rust gebracht en toch is het werk afwisselend; daardoor vind ik mijn werk nog leuker. Er zijn minder verplichtingen, zoals overleggen of neventaken. Op elke locatie leer je weer wat nieuws en je kunt altijd terugvallen op de managers van de flexpool.

  Flexpool medewerker BrabantZorg
  Rosita Gajadhar

  Helpende plus, flexpool

 • Ik ben nu zelf ruim één jaar werkzaam binnen Brabantzorg. Als Limburger was het natuurlijk even wennen hier in het Brabantse land, maar al snel voelde ik me welkom. Het is een warme werkgever, je wordt goed ingewerkt en begeleid. Verder is het natuurlijk een prachtig beroep. Om er te zijn voor de mensen en ze te helpen en ondersteunen bij zorg en het dagelijks leven. Als man zijnde in de zorg is het natuurlijk anders dan wanneer er een zuster aan het bed staat. De mensen reageren er over het algemeen vaak heel leuk op, zoals wanneer ze mij per ongeluk zuster noemen en we hier dan samen om kunnen lachen. Al met al een prachtig beroep!

  Verzorgende IG bij BrabantZorg
  Yvo Severins - Coomans

  Verzorgende IG en woonbegeleider

 • Aangezien ik een groot gezin heb, is een goede werk-privébalans voor mij heel belangrijk. Bij de flexpool wordt naar je geluisterd en samen gekeken naar de mogelijkheden. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Door de wisselende opdrachten blijf je alert en leer je steeds weer nieuwe dingen. Ik voel me altijd welkom bij de teams waar ik kom werken en ben blij met de regelmatige bijeenkomsten met andere medewerkers in de flexpool. Brabantzorg is een erg fijne werkgever waar de visie: ‘Elke dag zo fijn mogelijk’ centraal staat.

  Esther Scholtes

  Verpleegkundige, flexpool

 • Inmiddels werk ik al ruim tien jaar bij BrabantZorg. Mijn start was als invaller in de thuiszorg, later heb ik twee jaar als wijkverpleegkundige gewerkt in de regio Oss. Destijds merkte ik dat het studeren toch weer begon te kriebelen. Binnen de organisatie heb ik de kans gekregen om mezelf binnen de regio Den Bosch door te ontwikkelen tot teammanager. De mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen binnen Brabantzorg zijn top. BrabantZorg ervaar ik als een fijne warme organisatie.

  Besmir Jakupi

  Teammanager i.o.

 • Vanaf mijn zestiende werk ik al binnen Brabantzorg, na mijn opleiding heb ik een vast contract gekregen als kwaliteitsverpleegkundige. Ik werk met veel plezier. Mijn werk is uitdagend, waardoor ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Brabantzorg is een fijne organisatie, waarbij ik mezelf echt gewaardeerd voel om wie ik ben en wat ik doe. De mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen zijn groot en stoppen voor mijn gevoel niet nadat ik mijn opleiding heb afgerond. 

  Bo van de Wetering

  Kwaliteitsverpleegkundige

 • Bijna tien jaar werk ik met veel plezier bij BrabantZorg. Hier zie ik niet alleen een werkgever, maar een waardevolle partner in mijn groei. Korte lijnen, talloze mogelijkheden en het bieden van een opleidingstraject dat me de ruimte geeft om mijn ambities te verwezenlijken. Trots om deel uit te maken van een team dat niet alleen voor anderen zorgt, maar ook voor mijn professionele ontwikkeling.

  Nina Muusz

  Verpleegkundige, thuiszorg

 • Ondanks de pandemie ben ik in 2020 warm onthaald en kwam ik in een fijn team terecht! BrabantZorg voelde snel aan als een warm bad waar ik de mogelijkheid heb om mijzelf te ontwikkelen. De kracht van BrabantZorg is dat mensen voor elkaar klaarstaan. Of het gaat over tekorten, vergrijzing of andere uitdagingen; er wordt altijd samen gekeken naar de oplossingen. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van grote projecten waarbij we BrabantZorg zo toekomstbestendig mogelijk maken. De vergrijzing vraagt om technologische en sociale innovaties. Veranderen gebeurt niet in één dag. Ik merk dat de organisatie én de medewerkers zeer meegaand zijn in transities. Samen voor toekomstbestendige ouderenzorg.

  Opleidingsadviseur BrabantZorg
  Wouter Benneker

  Opleidingsadviseur

 • Mijn naam is Lieke van Sleeuwen, consulent zorgtechnologie voor de zorg thuis. Na 7,5 jaar in de thuiszorg als verzorgende, verpleegkundige en wijkverpleegkundige gewerkt te hebben, ga ik me nu als consulent zorgtechnologie focussen op de implementatie van zorgtechnologie in de wijk. Het doel is advies te geven aan de medewerkers op de werkvloer en het professioneel netwerk om het zorgproces te kunnen ondersteunen. BrabantZorg zorgt op zowel individueel- als organisatieniveau voor groei en ondersteuning. Hierdoor heb ik mezelf op professioneel en persoonlijk vlak ontwikkeld en krijg ik de kans om dit te blijven doen.

  Consulent zorgtechnologie bij BrabantZorg
  Lieke van Sleeuwen

  Consulent zorgtechnologie - extramuraal

 • Al zeven jaar ben ik werkzaam bij BrabantZorg. Ik werkte in de thuiszorg, de nachtdienst en nu sinds vier jaar in de flexpool. Door medische redenen koos ik voor regelmaat en dat geeft rust. Al jaren werk ik graag met mensen en de afwisseling in diverse zorglocaties is leuk. Alle facetten van zorg komen aan bod als flexmedewerker. Je kunt kiezen voor lange en korte periodes op locaties en kunt voorkeuren doorgeven. Ik kies bewust voor langere opdrachten en ken daardoor veel collega’s en cliënten persoonlijk. Voor je de uitdaging verliest, ben je ergens anders weer inzetbaar: dit gaat allemaal in goed overleg met de planners. Ik zou niet meer terug naar een vast team willen.

  Astrid van Grinsven

  Verzorgende IG, flexpool

 • Ruim zes jaar werk ik nu bij BrabantZorg, waar ik ben begonnen als student Verzorgende IG. Waar ik eerst in de thuiszorg werkte, zit ik nu sinds drieënhalf jaar beter op mijn plek in de flexpool. Ik mag werken op verschillende afdelingen en dat voelt prettig: ik doe veel ervaring op en het geeft me de rust die ik zocht. Dat komt mede doordat de lijnen binnen de flexpool kort zijn; ik kan altijd bij iemand terecht om te sparren, vragen te stellen, maar ook gewoon als ik mijn verhaal kwijt wil. Werken als flexmedewerker is dus zo gek nog niet.

  Miranda Lindenhovius - Kuiper

  Verzorgende IG, flexpool

 • Ik ben begonnen als helpende plus toen ik stage kwam lopen binnen Brabantzorg. Daarna ben ik verder gaan studeren tot verzorgende IG, mbo-verpleegkundige en uiteindelijk heb ik ook de hbo-verpleegkundige opleiding afgerond. Deze diploma’s heb ik allemaal binnen deze zorgorganisatie behaald. Brabantzorg biedt verschillende doorgroeimogelijkheden aan. Dat is prettig; dan hoef je niet te switchen naar een andere organisatie. Brabantzorg is een fijne organisatie om voor te werken.

  Kwaliteitsverpleegkundige bij BrabantZorg
  Marieke Janssen - te Braak

  Kwaliteitsverpleegkundige

 • Ruim anderhalf jaar geleden ben ik als consulent zorgtechnologie bij BrabantZorg gestart, na het afronden van de master Gezondheidsinnovatie. Sindsdien ontwikkel ik mij elke dag verder als professional en ervaar ik veel mogelijkheden en ondersteuning hierbij. Dit maakt mijn werk bij BrabantZorg prettig en uitdagend. Ik ben er daarnaast heel trots op om deel uit te maken van een fijn team dat samen met anderen steeds verder bouwt aan de inzet van zorgtechnologie, om elke dag zo fijn mogelijk te maken voor zowel onze collega’s als cliënten.

  Consulent zorgtechnologie BrabantZorg
  Lisanne Gerrits

  Consulent zorgtechnologie - intramuraal

 • Ik heb een half jaar stage mogen lopen binnen Brabantzorg Thuiszorg team Herpen. De diversiteit en de brede doelgroep spraken mij enorm aan! Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van ziektebeelden, wondzorg, stomazorg en verpleegtechnische handelingen zijn zeker verbeterd. Daarnaast heb ik fijne begeleiding gehad van de wijkverpleegkundige. Ik heb mijzelf mogen ontwikkelen op het gebied van communicatie en het coördineren en indiceren van zorg. In eerste instantie had ik niet verwacht dat het werk van een wijkverpleegkundige zo afwisselend en divers is. Wat mijn stage in de thuiszorg zo leuk maakte, was de fijne samenwerking met collega´s en alle cliënten die enorm dankbaar zijn voor het werk dat je doet! Ik ben blij dat ik hier de mogelijkheid heb gekregen om mijn praktijkgericht onderzoek uit te voeren. En... mag blijven werken als bijbaantje!

  Stagiaire hbo verpleegkunde BrabantZorg
  Fleur van der Wal

  Stagiaire hbo verpleegkunde - thuiszorg

 • Het afgelopen jaar heb ik mijn afstudeerstage afgerond binnen BrabantZorg. Door de vele veranderingen in de zorg zijn er veel vraagstukken die kunnen worden aangepakt. Hierdoor kon ik een onderwerp kiezen dat aansluit bij mijn interesses. Met veel plezier ben ik mijn afstuderen tegemoet gegaan. De begeleiding was goed: elke week had ik een één-op-één gesprek met mijn begeleider om te kijken hoe het ervoor stond en ondersteuning te krijgen. Daarnaast zijn de medewerkers erg betrokken bij het onderzoek, waardoor ik me echt onderdeel voelde van de organisatie. Er is interesse in wat je doet en er wordt geholpen bij het voeren van interviews en brainstormsessies. Ik kijk positief terug op dit leerzame afstudeerjaar!

  HR stagiair bij BrabantZorg
  Jay Heesbeen

  HR stagiair

87% van onze medewerkers is enthousiast over zijn of haar baan bij BrabantZorg

Ervaringen medewerkers

“De cliënt kijkt uit naar onze komst; we betekenen veel voor iemand en bouwen samen een band op. Het is onze kunst om de deur altijd weer met een glimlach dicht te doen”

Nina Muusz, Verpleegkundige Locatie: Thuiszorg regio Veghel

Thuiszorg bij BrabantZorg

"Ik had nooit verwacht nog een diploma te behalen, maar het is me gewoon gelukt; ik kon wel huilen van geluk. Nu kan ik met mijn zorghart echt iets extra’s doen en dat steuntje in de rug bieden aan mensen die het nodig hebben.”

Romy Standaar - Raaijmakers, Helpende Plus Locatie: Simeonshof, Erp

Helpende Plus Simeonshof BrabantZorg

"Ik heb gekozen om als wondverpleegkundige te gaan werken in de ouderenzorg, omdat je hier in een minder klinische setting werkt waarbij je veel en langdurig contact hebt met je cliënt." Jochem Schepers, Wondverpleegkundige Regio Veghel

Wondverpleegkundige BrabantZorg

"Werken in de flexpool heeft veel voordelen. Er wordt rekening gehouden met mijn wensen qua werk en in een team ontstaat meteen rust als ik kom invallen en ontlasten!" Aafke van den Elzen, Verzorgende IG Flexpool

Verzorgende IG flexpool BrabantZorg

"Zeker de palliatieve zorg in de thuiszorg vind ik bijzonder. Je biedt comfort en warme zorg voor zowel cliënt als familie." Helma van der Cammen, Verzorgende IG Thuiszorg

Verzorgende IG thuiszorg BrabantZorg

"Dat ik alles heb gedaan wat ik kon doen om de bewoner een fijne dag te geven. Dan heb ik een goede dag en dan fiets ik echt heel vrolijk naar huis."

Gina Setroirono, Verpleegkundige Locatie: De Wellen, Oss

Verpleegkundige op multiculturele afdeling BrabantZorg

Werkplezier staat centraal

Bij BrabantZorg hebben we werkplezier hoog in het vaandel staan en vinden we tevredenheid heel belangrijk. We geloven namelijk dat Elke dag zo fijn mogelijk kan zijn, vooral als je met plezier naar je werk gaat. Hoe weten we dat we op de goede weg zijn? Simpel: we vragen het onze medewerkers zelf! Met ons jaarlijkse 'medewerkers ervaringsonderzoek' en de 'hart voor de zorg-metingen' ieder kwartaal houden we voortdurend de vinger aan de pols. We willen niet alleen weten hoe het gaat met onze organisatie, maar vooral hoe jij je voelt binnen het team en de werkomgeving.

Bij BrabantZorg vinden we het belangrijk dat jij met een glimlach naar je werk gaat. Daarom hebben we het motto: ‘Elke dag zo fijn mogelijk’. Het zit 'm in de kleine dingen, en wij streven ernaar om jouw werkdag zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat zeggen de cijfers? Het gemiddelde rapportcijfer voor werkplezier binnen onze organisatie is maar liefst een 7.4! Daar zijn we trots op. En als klap op de vuurpijl is 87% van onze medewerkers enthousiast over zijn of haar baan bij BrabantZorg, zo blijkt uit recent onderzoek (Miles Research, 2023). Dat is toch geweldig?

Dus, waar wacht je nog op? Wil jij werken bij een organisatie die écht geeft om jouw welzijn en werkplezier? Bij BrabantZorg ben je aan het juiste adres! Bekijk onze vacatures, ontdek de opleidingsmogelijkheden en wie weet verwelkomen we jou binnenkort als een van onze enthousiaste teamleden.

Laten we samen bouwen aan nog meer fijne werkdagen!

Tot snel!