Overslaan naar content

Stage bij BrabantZorg

Volg jij een mbo-, hbo- of wo-opleiding en ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarbij jij het verschil kunt maken? Bij ons kun je terecht voor tal van mogelijkheden. Volg je geen zorg- of welzijnsopleiding? Dan ben je bij ons uiteraard ook welkom. Bij BrabantZorg is ruimte voor korte stages van bijvoorbeeld een maand, zoals de snuffelstage of een praktijkopdracht. Maar ook langere stages van bijvoorbeeld vijf maanden zijn mogelijk. Je draait dan echt mee op de werkvloer in een team.

Binnen de verschillende locaties en in de thuiszorg kun je je specialiseren in de onderstaande vakgebieden: 

 • Psychogeriatrie; voor ouderen met dementie of een andere geheugenstoornissen als gevolg van het ouder worden.

 • Somatiek; voor ouderen met een lichamelijke beperking.

 • Geriatrische revalidatie; na bijvoorbeeld een beroerte (CVA) of operatie.

Zorgstudent bij BrabantZorg
Studenten bij BrabantZorg
Zorgmedewerker BrabantZorg met cliënt
Werken en leren BrabantZorg

Aanmelden voor een stage

Klik op de button om direct te solliciteren op een stageplek bij BrabantZorg. Na je aanvraag kijken wij of we je een stageplek kunnen bieden op één van onze locaties. Binnen uiterlijk twee weken krijg je van ons een reactie. 

Afstudeerstage

Ben je op zoek naar een afstudeerstage als laatste onderdeel van je studie? Laat het ons via onderstaande knop weten, zodat we samen kijken naar een geschikte afstudeerstage voor jou.

Maatschappelijke stage

Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage - ook wel vrijwilligerswerk genoemd - op een locatie bij jou in de buurt? Neem via onderstaande knop contact met ons op.

Neem contact op

Heb jij vragen of is er ondertussen iets veranderd aan je situatie? Sanne van den Berg en Annelies Verhoeven beantwoorden graag je vragen.

Neem contact op

Stagiaires die jou voorgingen!

 • Ik heb een half jaar stage mogen lopen binnen Brabantzorg Thuiszorg team Herpen. De diversiteit en de brede doelgroep spraken mij enorm aan! Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van ziektebeelden, wondzorg, stomazorg en verpleegtechnische handelingen zijn zeker verbeterd. Daarnaast heb ik fijne begeleiding gehad van de wijkverpleegkundige. Ik heb mijzelf mogen ontwikkelen op het gebied van communicatie en het coördineren en indiceren van zorg. In eerste instantie had ik niet verwacht dat het werk van een wijkverpleegkundige zo afwisselend en divers is. Wat mijn stage in de thuiszorg zo leuk maakte, was de fijne samenwerking met collega´s en alle cliënten die enorm dankbaar zijn voor het werk dat je doet! Ik ben blij dat ik hier de mogelijkheid heb gekregen om mijn praktijkgericht onderzoek uit te voeren. En... mag blijven werken als bijbaantje!

  Stagiaire hbo verpleegkunde BrabantZorg
  Fleur van der Wal

  Stagiaire hbo verpleegkunde - thuiszorg

 • Het afgelopen jaar heb ik mijn afstudeerstage afgerond binnen BrabantZorg. Door de vele veranderingen in de zorg zijn er veel vraagstukken die kunnen worden aangepakt. Hierdoor kon ik een onderwerp kiezen dat aansluit bij mijn interesses. Met veel plezier ben ik mijn afstuderen tegemoet gegaan. De begeleiding was goed: elke week had ik een één-op-één gesprek met mijn begeleider om te kijken hoe het ervoor stond en ondersteuning te krijgen. Daarnaast zijn de medewerkers erg betrokken bij het onderzoek, waardoor ik me echt onderdeel voelde van de organisatie. Er is interesse in wat je doet en er wordt geholpen bij het voeren van interviews en brainstormsessies. Ik kijk positief terug op dit leerzame afstudeerjaar!

  HR stagiair bij BrabantZorg
  Jay Heesbeen

  Stagiair HR

Erkend leerbedrijf

BrabantZorg is een erkend leerbedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB begeleidt de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Het maakt afspraken met deze bedrijven over wat de student moet weten en kunnen om een diploma te behalen, of een mbo-certificaat voor leven lang.

SBB Erkend Leerbedrijf