Overslaan naar content

Opleiding mbo-Verpleegkunde

Wij bieden je een erkend diploma én baangarantie. Daarnaast betaalt BrabantZorg je opleiding, ontvang je een studentensalaris en wordt jouw lesdag gedeeltelijk vergoed. De opleiding duurt twee jaar; dit is een versneld traject. Je krijgt een contract van minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week en gaat daarbij gemiddeld één dag in de week naar school.

Werken en Leren op maat:

als student mbo-Verpleegkunde breng je de theorie direct naar de praktijk!

Je gaat 1 dag in de week naar school en daarnaast werk je een aantal dagen (tussen de 24 en 32 uur) op een locatie van BrabantZorg bij jou in de buurt. Samen met jouw werkbegeleider en je collega's ga je aan de slag en je mag steeds meer taken zelfstandig uitvoeren als je deze taken in de theorielessen hebt gevolgd. Je bespreekt samen met je werkbegeleider welke taken je wil oefenen en je kan zaken uit de praktijk meenemen naar school om verder uit te diepen. Eigen regie bij het werken en leren wordt gestimuleerd.Bij BrabantZorg kan je jouw diploma behalen als Verpleegkundige niveau 4 en alle werkzaamheden en taken die hierbij horen, leren. Denk hierbij aan:

 • Je verleent zelfstandig verpleegkundige zorg in midden- en hoog complexe situaties waarbij meerdere ziekten en beperkingen elkaar beïnvloeden;

 • De coördinatie van de zorg rondom de cliënt waarbij klinisch redeneren van belang is;

 • Je hebt oog voor het welzijn van de cliënt en daarbij neem je jouw verantwoordelijkheid;

 • Je begeleidt en coacht je collega's om de kwaliteit van zorg en deskundigheid te stimuleren;

 • Je draagt bij aan de deskundigheidsbevordering van jouw collega's;

 • Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen;

 • Ervoor zorgen dat elke dag zo fijn mogelijk is voor onze cliënten;

Elke dag zo fijn mogelijk

Niet alleen voor onze clienten is onze visie 'Elke dag zo fijn mogelijk' belangrijk, ook voor onze medewerkers! Zo loopt BrabantZorg voorop in technologie in de zorg, hebben we een prettige werkcultuur waarin elkaar zien en horen voorop staat en zijn we bij elkaar enorm betrokken. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Doorgroeimogelijkheden

Nadat je het diploma Verzorgende IG op zak hebt, kan je als volleerd mbo Verpleegkundige zelfstandig aan de slag. Heb je de smaak te pakken van het leren en wil je graag doorgroeien? Dat is mogelijk! Binnen BrabantZorg kan je na jouw mbo Verpleegkundige diploma, het diploma HBO Verpleegkundige behalen. Je groeit dan door in kennis, vaardigheden, verantwoordelijkheden én salaris!

Dit bieden wij:

Kosteloze opleiding

Wij bieden je een erkend diploma én baangarantie. Ook betaalt BrabantZorg jouw collegegeld, boeken en benodigde licenties. Alles om jou een fijne start te bieden!

Goed salaris en fijne extra's

Tijdens de zij-instroomperiode voor Verpleegkundige op BBL 4 niveau ontvang je een direct een goed salaris volgende de CAO VVT! Daarnaast krijg je bij ons een eindejaars-uitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%).

Ontwikkeling en doorgroei

BrabantZorg heeft 33 zorglocaties en die willen we je graag laten ontdekken. Daarom bieden wij altijd ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende specialismen of andere locaties.

Professionele begeleiding

Er is voldoende ruimte om in werktijd aan praktijkopdrachten te werken. Daarnaast vinden we het belangrijk om je ontwikkeling goed te ondersteunen, dus voeren we regelmatig begeleidingsgesprekken.

Toelatingseisen

In de sollicitatieprocedure maak je een digitale test en krijg je een persoonlijk gesprek, waarin ook jij de ruimte krijgt om vragen te stellen. Om in aanmerking te komen voor de opleiding ben je sowieso in het bezit van één van de juiste vooropleidingen:

 • Versneld traject: Diploma Verzorgende IG mbo-niveau 3, Medewerker Maatschappelijke Zorg mbo-niveau 4 of vergelijkbaar;

 • diploma vmbo-t;

 • Havo diploma;

 • BOL-studenten mbo Verpleegkunde kunnen de overstap maken naar BBL opleiding.

 • Voldoe je niet aan bovenstaande eisen maar wil je wél graag in aanmerking komen voor een BBL plek Verpleegkundige niveau 4? Neem dan contact op met onze Campus Recruiters. Een entreetoets zou dan 1 van de opties kunnen zijn.

Studenten in de zorg
Medewerker zorg
Zorgmedewerker met cliënt

Startmomenten en opleidingsplaatsen

Er zijn meerdere startmomenten in het jaar. Dit is afhankelijk van bij welke ROC je de opleiding gaat volgen. BrabantZorg werkt samen met onderstaande ROC's:

Summa College

Locatie: Eindhoven Starten: januari of september

Koning Willem 1 College

Locatie: Den Bosch Starten: september

Solliciteren voor opleiding Verpleegkunde

Klik op de button om direct te solliciteren op de opleiding Verpleegkunde bij BrabantZorg. Na je sollicitatie laten we zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Jouw sollicitatie wordt in principe meegenomen voor het volgende startmoment van de opleiding. Wil je in een andere periode starten, laat dat dan weten in je motivatiebrief.

Neem contact op

Heb jij vragen over de opleiding Verpleegkunde of is er ondertussen iets veranderd aan je situatie? Onze campus recruiters beantwoorden graag je vragen.

Neem contact op

Erkend leerbedrijf

BrabantZorg is een erkend leerbedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB begeleidt de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Het maakt afspraken met deze bedrijven over wat de student moet weten en kunnen om een diploma te behalen, of een mbo-certificaat voor leven lang.

SBB Erkend Leerbedrijf