Overslaan naar content

't Geerke in Den Bosch

‘t Geerke ligt op de begane grond van een appartementencomplex in de wijk Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. Hier genieten mensen met dementie van het leven en het gezelschap om hen heen. Er is altijd wel iemand die voorbij wandelt of vanaf het balkon een praatje maakt met de bewoners.

​Post op de deurmat

Wonen in 't Geerke roept bij de bewoners herinneringen op aan de oude thuissituatie met buren, de deurbel die gaat, de post die op de deurmat valt, samen aan tafel eten, even boodschappen doen en de vuilniswagen die langskomt. Hier wonen en leven zij zoals zij eigenlijk altijd gedaan hebben.

’t Geerke bestaat uit drie op zichzelf staande woningen voor zes bewoners. Een van deze woningen is speciaal bestemd voor jonge mensen met dementie. Elke bewoner heeft een eigen kamer en er is een gezamenlijke woonkamer met keuken. De bewoners voeren zoveel mogelijk samen een huishouden.​ Wij werken daarvoor graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van 't Geerke.

Altijd wat te doen

Samen met welzijnsorganisaties en vrijwilligers worden in de omgeving diverse activiteiten georganiseerd. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de vraag van bewoners. Soms wordt er met maatjes gewandeld, een andere keer is er een kunstexpositie. Sommige activiteiten worden aangeboden op een andere locatie. Bewoners worden dan met een busje opgehaald en weer teruggebracht. Zo is er altijd wat te doen.

Vacatures voor 't Geerke

Huishoudelijk Medewerker | 20 uur
Op locatie
  • 's Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland

't Geerke

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg