Overslaan naar content

Martinushuis in Nuland

Martinushuis is een kleine woonzorglocatie met een echt dorps karakter. Het gebouw ligt in hartje Nuland met winkels op loopafstand. Voor de deur ligt een jeu de boules-baan, waarvan bewoners én de buurt graag gebruik maken.

Over Martinushuis

In het Martinushuis wonen ouderen die vanwege lichamelijke problemen of dementie zorg nodig hebben. Als de zorgzwaarte toeneemt, zoeken we naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zo nodig zetten we slimme technologie in, zodat iedereen zich veilig en vrij in en om het gebouw kan bewegen.

Op de eerste verdieping wonen mensen met dementie. Zij hebben een eigen kamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Daar zorgt een gastvrouw voor gezelligheid en maaltijden, huiskat Beertje ligt er te spinnen, een pan soep staat te pruttelen op het fornuis en ‘s avonds zitten bewoners in pyjama voor de televisie. 

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van Martinushuis.

Vertrouwde leven voortzetten

Wij vinden het belangrijk dat bewoners de regie over hun leven kunnen behouden. Daarom kijken we welke zorg nodig is en wat de dag de moeite waard maakt. Zoals één van de bewoners die vroeger buschauffeur was en nu regelmatig een dagje meerijdt op een bus. Het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. 

Martinushuis vervult een belangrijke functie in het dorp. Buurtbewoners kunnen er dagelijks aanschuiven voor een verse warme maaltijd. In de ontmoetingsruimte organiseren vrijwilligers activiteiten waarbij ook ouderen uit de omgeving van harte welkom zijn. Zo stimuleren we dat bewoners actief blijven en anderen ontmoeten. Samen komen we verder.

Vrijwilligerswerk bij Martinushuis

Kom jij één keer per maand met de cliënten mee appelflappen bakken? Of word jij enthousiaster van een ronde fietsen door de natuur? Kom vrijwilligerswerk doen bij Martinushuis! Dat kan zelfs al vanaf een uurtje in de maand: net wanneer het jou uitkomt. Zet jouw talent of passie in en bezorg de bewoners een onvergetelijke dag!

Wil jij meer weten over vrijwilligerswerk bij Martinushuis? Laat het ons weten!

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg somatiek

  • Verpleeghuiszorg PG