Skip to content

Nieuwe Hoeven in Schaijk

Op een steenworp afstand van het centrum van het vestingstadje Grave, met uitzicht op de haven en de prachtige uiterwaarden, bevindt zich Catharinahof. Dit bijzondere complex is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar kunnen inspireren en samen kunnen komen. Of je nu een ruimte huurt, een voorstelling bijwoont, een geliefde bezoekt, repeteert met je vereniging, als fysiotherapeut je diensten aanbiedt of gewoon gezellig iets wilt eten en drinken, Catharinahof biedt voor ieder wat wils.

Over Nieuwe Hoeven

In Nieuwe Hoeven bieden we een warm thuis aan ouderen met geheugenproblemen, waar ze kunnen wonen in kleinschalige en huiselijke woongroepen. We hechten veel waarde aan het betrekken van de bewoners bij het dagelijkse huishouden. Er wordt verse, smaakvolle maaltijden bereid, gemaakt van natuurlijke en lokale producten. In onze fruittuin groeien (kruis)bessen en frambozen, en de prachtige omgeving nodigt uit tot ontspannende wandelingen in de natuur.

Ons voornaamste doel is ervoor te zorgen dat de bewoners, ondanks hun beperkingen, hun vertrouwde levensstijl zoveel mogelijk kunnen voortzetten. We stemmen onze zorg af op de individuele wensen van de bewoners en kijken samen wat mogelijk en nodig is. Hierbij spelen familie en vrienden een belangrijke rol, omdat zij als geen ander weten wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van Nieuwe Hoeven.

Samen dansen

Een toegewijde groep vrijwilligers staat klaar om de handen uit de mouwen te steken. Dankzij hun inzet krijgen bewoners de mogelijkheid om lid te worden van diverse verenigingen, waar ze kunnen koken, timmeren, sporten, zingen of naar muziek kunnen luisteren. Deze activiteiten dragen bij aan een zinvolle en plezierige daginvulling voor de bewoners. Bovendien worden er regelmatig dansavonden georganiseerd, waar partners, familieleden en vrienden van harte welkom zijn. Deze avonden bieden een ontspannende en leuke uitstapjes, vooral voor mensen die te maken hebben met dementie.

Vacatures voor Nieuwe Hoeven

Nieuwbouw Nieuwe Hoeven

Nieuwe Hoeven bouwt aan een nieuwe locatie. Het huidige gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen die duurzaam worden gebouwd midden in het groen van de Maashorst.

Nieuwe Hoeven

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg

  • Tijdelijk verblijf

  • Revalidatie (geriatrisch)