Overslaan naar content

De Ruwaard in Oss

De Ruwaard bevindt zich in het hart van de gelijknamige wijk in Oss. Het winkelcentrum is vlakbij gelegen en het nabijgelegen wijkcentrum biedt tal van activiteiten en een gezellige sfeer. Het gemeentelijke groen rondom de locatie wordt gebruikt als openbare groente- en bloementuin, wat een prachtige gelegenheid biedt om naar buiten te gaan en in contact te komen met de buurt.

Over De Ruwaard

In De Ruwaard verblijven mensen met zowel fysieke als psychische klachten. Elke bewoner heeft zijn eigen appartement, en er zijn aanleunwoningen in de directe omgeving. Deze bewoners kunnen een beroep doen op onze thuiszorg en voor een gezellige maaltijd kunnen ze terecht in ons restaurant.

Wij bieden een warme woonzorglocatie, zonder al te veel poespas. We ondersteunen bewoners waar nodig, zodat ze zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. We streven ernaar om dit samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen te doen, omdat zij als geen ander weten wat er nodig is om het dagelijkse leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van De Ruwaard.

Er is altijd wat te doen

Een huis moet bruisen van leven. In De Ruwaard worden daarom tal van activiteiten aangeboden. Denk hierbij aan wandelen, jeu de boules, gebruik maken van de duofiets, genieten van muziek of zelf muziek maken, bloemschikken of handwerken. Samen met professionals bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van familie en vrijwilligers.

Vacatures voor De Ruwaard

Vrijwilligerswerk bij De Ruwaard

Ben jij een kei in bloemschikken of handwerken? Of wil je samen met een cliënt de gezellige sfeer in het nabijgelegen winkelcentrum beleven? Kom vrijwilligerswerk doen bij De Ruwaard! Binnen deze zorglocatie worden tal van activiteiten aangeboden door onze enthousiaste vrijwilligers. Denk hierbij aan wandelen, jeu de boules, een rondje met de duofiets, genieten van muziek óf zelf muziek maken. Samen met professionals bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Wil jij een maatschappelijke, dankbare bijdrage leveren? Dat kan zelfs al vanaf een uurtje in de maand: net wanneer het jou uitkomt. Laat het ons weten; dan kijken we samen naar een activiteit of taak passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Nieuw soort zorg

Binnen De Ruwaard wordt er actief samengewerkt met de cliëntenraad, bewoners, hun familie, vrijwilligers en medewerkers om na te denken over de zorg. Zij dragen waardevolle ideeën en adviezen aan, waar beleidsmakers vaak niet aan denken. Dit resulteert in een verfrissende en vaak verbeterde dienstverlening. Op deze manier wordt de zorg van ons allemaal en streven we naar een gezamenlijk doel.

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg somatiek

  • Verpleeghuiszorg PG

  • Dagactiviteiten