Overslaan naar content

Opleiding hbo-Verpleegkunde

Wij bieden je een erkend diploma én baangarantie. Daarnaast betaalt BrabantZorg je opleiding, ontvang je een studentensalaris en wordt jouw lesdag gedeeltelijk vergoed. De opleiding duurt 2,5 jaar indien je een diploma voor mbo-4 Verpleegkunde hebt behaald. Je krijgt een contract van minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week en gaat daarbij gemiddeld één dag in de week naar school. 

Werken en Leren op maat:

als student hbo-Verpleegkunde breng je de theorie direct naar de praktijk!

Je gaat 1 dag in de week naar school en daarnaast werk je een aantal dagen (tussen de 24 en 32 uur) op een locatie van BrabantZorg bij jou in de buurt. Samen met jouw werkbegeleider en je collega's ga je aan de slag en je mag steeds meer taken zelfstandig uitvoeren als je deze taken in de theorielessen hebt gevolgd. Je bespreekt samen met je werkbegeleider welke taken je wil oefenen en je kan zaken uit de praktijk meenemen naar school om verder uit te diepen. Bij BrabantZorg kan je jouw diploma behalen als Verpleegkundige HBO en alle werkzaamheden en taken die hierbij horen, leren. Denk hierbij aan:

 • Verleent zelfstandig verpleegkundige zorg in complexe, onvoorspelbare en instabiele zorgsituaties;

 • Draagt mede verantwoordelijkheid voor het aansturen van processen en de ontwikkeling van collega's; 

 • Regisseert en coördineert bij een complexe zorg inhoudelijke vraag om samen met het team tot een passende interventie te komen;

 • Verpleegtechnische handelingen uitvoeren zoals het toedienen van medicatie en verrichten van wondzorg;

 • Je waarborgt de kwaliteit van zorg en informeert de cliënt en familie en betrokkenen bij het zelf regie houden over het leven en het nastreven van wensen. Je biedt hierbij maatwerk aan in samenspraak met het team;

 • Stelt de zorgindicatie vast of stelt deze bij en vraagt deze aan;

 • Stelt op basis van klinisch redeneren een verpleegkundige diagnose vast ten aanzien van de behoefte aan (verpleegkundige) zorg;

 • Ervoor zorgen dat elke dag zo fijn mogelijk is voor onze cliënten.

Functies na deze opleiding:

 • Kwaliteitsverpleegkundige binnen één van de 32 zorglocaties van BrabantZorg.

 • Wijkverpleegkundige binnen één van de verschillende thuiszorgregio's van BrabantZorg.

Elke dag zo fijn mogelijk

Niet alleen voor onze clienten is onze visie 'Elke dag zo fijn mogelijk' belangrijk, ook voor onze medewerkers! Zo loopt BrabantZorg voorop in technologie in de zorg, hebben we een prettige werkcultuur waarin elkaar zien en horen voorop staat en zijn we bij elkaar enorm betrokken. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.Dit bieden wij:

Kosteloze opleiding

Wij bieden je een erkend diploma én baangarantie. Ook betaalt BrabantZorg jouw collegegeld, boeken en benodigde licenties. Alles om jou een fijne start te bieden!

Goed salaris en fijne extra's

Tijdens de zij-instroomperiode voor hbo Verpleegkundige ontvang je direct een goed salaris volgens de CAO VVT! Daarnaast krijg je bij ons een eindejaars-uitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%).

Ontwikkeling en doorgroei

BrabantZorg heeft 33 zorglocaties en die willen we je graag laten ontdekken. Daarom bieden wij altijd ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende specialismen of andere locaties.

Professionele begeleiding

Er is voldoende ruimte om in werktijd aan praktijkopdrachten te werken. Daarnaast vinden we het belangrijk om je ontwikkeling goed te ondersteunen, dus voeren we regelmatig begeleidingsgesprekken.

Toelatingseisen

In de sollicitatieprocedure maak je een digitale test en krijg je een persoonlijk gesprek, waarin ook jij de ruimte krijgt om vragen te stellen. Om in aanmerking te komen voor de opleiding ben je sowieso in het bezit van één van de juiste vooropleidingen:

 • Diploma (Verpleegkundige) mbo 4;

 • Hbo / universitair diploma.

 • Voldoe je niet aan bovenstaande eisen maar wil je wél graag in aanmerking komen voor een opleiding Verpleegkundige HBO? Neem dan contact op met onze Campus Recruiters. Een entreetoets zou dan 1 van de opties kunnen zijn.

Studenten in de zorg
Medewerker zorg
Zorgmedewerker met cliënt

Startmomenten en opleidingsplaatsen

Er zijn meerdere startmomenten in het jaar. Dit is afhankelijk van bij welke Hogeschool je de opleiding gaat volgen. BrabantZorg werkt samen met onderstaande Hogescholen:

Avans Hogeschool

Locatie: Den Bosch Starten: flexibel, neem hiervoor contact met ons op!

Fontys Hogeschool

Locatie: Eindhoven Starten: flexibel, neem hiervoor contact met ons op!

HAN Hogeschool

Locatie: Nijmegen Starten: Flexibel, neem hiervoor contact met ons op!

Solliciteren voor opleiding Verpleegkunde

Klik op de button om direct te solliciteren op de opleiding Verpleegkunde bij BrabantZorg. Na je sollicitatie laten we zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Jouw sollicitatie wordt in principe meegenomen voor het volgende startmoment van de opleiding. Wil je in een andere periode starten, laat dat dan weten in je motivatiebrief.

Neem contact op

Heb jij vragen over de opleiding Verpleegkunde of is er ondertussen iets veranderd aan je situatie? Lichelle Pijnenburg en Merel Breumelhof beantwoorden graag je vragen.

Neem contact op

Erkend leerbedrijf

BrabantZorg is een erkend leerbedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB begeleidt de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Het maakt afspraken met deze bedrijven over wat de student moet weten en kunnen om een diploma te behalen, of een mbo-certificaat voor leven lang.

SBB Erkend Leerbedrijf