Overslaan naar content

Laarstede in Nistelrode

Laarstede ligt in hartje Nistelrode, vlakbij het dorpsplein. Het is een echt ‘Nisserois’ huis. Afbeeldingen van oude Nistelrodese dorpsgezichten op de grote lampenkappen in restaurant De Gasterij versterken dit dorpsgevoel. Zo vormt Laarstede een gezellige ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van buiten.

Over Laarstede

Laarstede kent ruime appartementen waar mensen zelfstandig wonen. Indien nodig kunnen zij een beroep doen op zorg en ondersteuning vanuit Laarstede. In het gebouw wonen ook cliënten van Dichterbij. Dat zorgt voor diversiteit in de bewonersgroep. Soms sluiten deze bewoners ook gezellig aan bij activiteiten.

Mensen met dementie wonen in vier kleinschalige woningen in groepjes van maximaal zes bewoners. De zorg is zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de bewoners, want het is fijn als zij zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van Laarstede.

Bewegingsvrijheid en bescherming

Laarstede is gebouwd met moderne technologie volgens de nieuwste eisen. Je kunt hierbij denken aan technologie die mensen met dementie binnen het gebouw meer bewegingsvrijheid en bescherming biedt. Dit zorgt voor een sociale, veilige en prettige woonomgeving. 

Laarstede beschikt over een stilteruimte, een winkeltje en een aparte ruimte voor bijeenkomsten en kleine feestjes. Er is een binnentuin die de kleinschalige woningen, de appartementen en de woningen van Dichterbij met elkaar verbindt.

Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers worden diverse activiteiten georganiseerd zoals bingo, sjoelen, film kijken, bloemschikken en bewegen voor ouderen. Daarbij sluiten ook mensen van buiten graag aan. Zo vormt Laarstede een gezellig ontmoetingscentrum in het dorp.

Vacatures voor Laarstede

4 van 7 weergegeven

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg somatiek

  • Verpleeghuiszorg PG