Overslaan naar content

Simeonshof in Erp

Simeonshof is een baken in de Erpse gemeenschap, letterlijk achter de kerk en dicht bij de winkels. In het restaurant kunnen bewoners en passanten dagelijks terecht voor een heerlijke maaltijd, een smakelijke lunch of een kop koffie. Natuurlijk ook voor een gezellig praatje. Iedereen proeft er de sfeer en de dorpse mentaliteit die Wim Sonneveld in Het Dorp bezong.

​Open deuren

Simeonshof is een woonzorgpark met grote appartementen, verdeeld over een hoofdlocatie en twee fraaie dorpsvilla’s. De bewoners wonen er zelfstandig en maken daarbij gebruik van de faciliteiten die Simeonshof biedt. 

Er zijn ook twee kleinschalige woningen voor ouderen met dementie. Deze bewoners houden zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven. Zij behouden hun sociale contacten en blijven deel uitmaken van de maatschappij. Wij sluiten aan bij de mogelijkheden van hun netwerk zoals familie, vrienden en buren. Zoals ze dat altijd gewend waren.

Via domotica zijn op een veilige en verantwoorde wijze alle deuren in de woningen open. Zo kunnen bewoners vrij bewegen binnen het gebouw. Daarmee is het mogelijk dat mensen zo gewoon mogelijk nog lang samen kunnen blijven wonen, ook bij een toenemende zorgvraag.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van Simeonshof.

Kleurrijke ontmoetingen

Simeonshof is het maatschappelijk middelpunt in het dorp. Bewoners, vrijwilligers en bezoekers ontmoeten elkaar bij activiteiten zoals bloemschikken, koken, spelletjes spelen, de wandelvereniging en geheugentraining. Al deze activiteiten zijn mogelijk dankzij de inzet van familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers. Het zorgt voor levendigheid en kleurrijke ontmoetingen, waarbij iedereen zichzelf mag zijn. 

Met deze activiteiten proberen we eenzaamheid te voorkomen. Hier zetten we ons samen voor in, want samen komen we verder.

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Dagbesteding somatiek;

  • Kleinschalig wonen PG;

  • Kleinschalig wonen somatiek;

  • Wonen met zorg en behandeling somatiek.