Overslaan naar content

Het Zonnelied in Ammerzoden

Midden in Ammerzoden, op loopafstand van winkels en de kerk, ligt Het Zonnelied. Met restaurant De Terp en het bloeiend verenigingsleven vervult Het Zonnelied een centrale functie in het dorp.

Appeltaart en draadjesvlees

Mensen verhuizen naar Het Zonnelied als zelfstandig wonen thuis niet langer mogelijk is. Ouderen met dementie wonen er in een ‘straatje’. Iedere woning heeft een eigen voordeur. Bewoners hebben een eigen kamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Daar wordt gezellig koffie gedronken en de was opgeruimd. Het ruikt hier regelmatig naar versgebakken appeltaart of pruttelend draadjesvlees. ‘Buiten’ zit het knuffelkonijn in de kooi en klinkt rustgevende muziek.

Het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten mederwerkers van Het Zonnelied zich in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en vrijwilligers. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan.

Samen komen we verder. Samen zetten we ons in voor 'Elke dag zo fijn mogelijk'.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van Het Zonnelied.

Bruin café

De dorpsbewoners vinden steeds beter de weg naar Het Zonnelied. In restaurant De Terp is regelmatig een gezellige ontmoeting met een hapje en een drankje. Ook is iedereen hier welkom om deel te nemen aan activiteiten zoals gespreksgroepen, de puzzel-, brei- en zangclub, een filmvoorstelling, een wandeling door Ammerzoden, een bezoek aan de dierentuin of een boottocht.

Als bewoners met familie en vrienden een feestje willen vieren, dan kan dat in het bruin café. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van familie en vrijwilligers. Zo is er altijd gezelligheid voor bewoners én medewerkers en stimuleren we onderlinge contacten.

Vacatures voor Het Zonnelied

4 van 11 weergegeven

Het Zonnelied

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg

  • Dagbehandeling

  • Tijdelijk verblijf met complexe zorg

  • Revalidatie (geriatrisch)

  • Hospice met palliatieve zorg

  • Behandel- en Kenniscentrum

  • Thuiszorg