Overslaan naar content

Opleiding Helpende

Wij bieden je een erkend diploma én baangarantie. Daarnaast betaalt BrabantZorg je opleiding, ontvang je een studentensalaris en wordt jouw lesdag gedeeltelijk vergoed. De opleiding duurt één jaar. Je krijgt een contract van minimaal 24 uur tot maximaal 32 uur per week en gaat daarbij gemiddeld één dag in de week naar school.

Werken en Leren op maat:

als student Helpende Zorg & Welzijn breng je de theorie direct naar de praktijk!

Je gaat 1 dag in de week naar school en daarnaast werk je een aantal dagen (tussen de 24 en 32 uur) op een locatie van BrabantZorg bij jou in de buurt. Samen met jouw werkbegeleider en je collega's ga je aan de slag en je mag steeds meer taken zelfstandig uitvoeren als je deze taken in de theorielessen hebt gevolgd. Je bespreekt samen met je werkbegeleider welke taken je wil oefenen en je kan zaken uit de praktijk meenemen naar school om verder uit te diepen. Bij BrabantZorg kan je jouw diploma behalen als Helpende Zorg en Welzijn en alle werkzaamheden en taken die hierbij horen, leren. Denk hierbij aan:

  • De cliënt ondersteunen bij het uitvoeren van persoonlijke zorg, zoals het wassen, kleden en bij de toiletgang;

  • Hulp bieden bij wonen en huishouden;

  • Hulp bieden bij het eten en drinken;

  • Assisteren bij sociale en recreatieve activiteiten;

  • Observatiegegevens verzamelen zoals het meten van polsslag, temperatuur, bewustzijn en ademhaling;

  • Medicatie aanreiken en eenvoudige wondzorg;

  • Ervoor zorgen dat elke dag zo fijn mogelijk is voor onze cliënten.

Elke dag zo fijn mogelijk

Niet alleen voor onze clienten is onze visie 'Elke dag zo fijn mogelijk' belangrijk, ook voor onze medewerkers! Zo loopt BrabantZorg voorop in technologie in de zorg, hebben we een prettige werkcultuur waarin elkaar zien en horen voorop staat en zijn we bij elkaar enorm betrokken. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Doorgroeimogelijkheden

Nadat je het diploma Helpende Zorg & Welzijn op zak hebt, kan je als volleerd Helpende zelfstandig aan de slag. Heb je de smaak te pakken van het leren en wil je graag doorgroeien? Dat is mogelijk! Binnen BrabantZorg kan je na jouw Helpende diploma, het Verzorgende IG diploma halen en daarna Verpleegkundige niveau 4. Je groeit dan door in kennis, vaardigheden, verantwoordelijkheden én salaris!

Dit bieden wij:

Kosteloze opleiding

Wij bieden je een erkend diploma én baangarantie. Ook betaalt BrabantZorg jouw collegegeld, boeken en benodigde licenties. Alles om jou een fijne start te bieden!

Goed salaris en fijne extra's

Tijdens de zij-instroomperiode voor Helpende op BBL-2 niveau ontvang je direct een goed salaris volgens de CAO VVT! Daarnaast krijg je bij ons een eindejaars-uitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%).

Ontwikkeling en doorgroei

BrabantZorg heeft 33 zorglocaties en die willen we je graag laten ontdekken. Daarom bieden wij altijd ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende specialismen of andere locaties.

Professionele begeleiding

Er is voldoende ruimte om in werktijd aan praktijkopdrachten te werken. Daarnaast vinden we het belangrijk om je ontwikkeling goed te ondersteunen, dus voeren we regelmatig begeleidingsgesprekken.

Onderdeel Helpende Plus

Tijdens je opleiding tot Helpende volg je intern het keuzeonderdeel Helpende Plus. Als Helpende Plus kun je ook handelingen verrichten, zoals het geven van medicijnen via inhalatie en verneveling, toedienen van antistolling als losse medicatie en de dubbele controle van insuline.

Opleiding mbo-niveau 2

Toelatingseisen

In de sollicitatieprocedure maak je een digitale test en krijg je een persoonlijk gesprek, waarin ook jij de ruimte krijgt om vragen te stellen. Om in aanmerking te komen voor de opleiding ben je sowieso in het bezit van één van de juiste vooropleidingen:

  • diploma vmbo - b;

  • diploma mbo - niveau 1;

  • Heb je geen mbo 1 diploma maar wil je wél graag in aanmerking komen voor een BBL plek Helpende Zorg & Welzijn? Neem dan contact op met onze Campus Recruiters. Een entreetoets zou dan 1 van de opties kunnen zijn.

Studenten in de zorg
Medewerker zorg
Zorgmedewerker met cliënt

Startmomenten en opleidingsplaatsen

Er zijn meerdere startmomenten in het jaar. Dit is afhankelijk van bij welke ROC je de opleiding gaat volgen. BrabantZorg werkt samen met onderstaande ROC's:

Summa College

Locatie: Eindhoven Starten: januari of september

Koning Willem 1 College

Locatie: Den Bosch Starten: januari of september

Koning Willem 1 College

Locatie: Oss Starten: april of september

Solliciteren voor opleiding Helpende

Klik op de button om direct te solliciteren op de opleiding Helpende bij BrabantZorg. Na je sollicitatie laten we zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Jouw sollicitatie wordt in principe meegenomen voor het volgende startmoment van de opleiding. Wil je in een andere periode starten, laat dat dan weten in je motivatiebrief.

Neem contact op

Heb jij vragen over de opleiding Helpende of is er ondertussen iets veranderd aan je situatie? Onze campus recruiters beantwoorden graag je vragen.

Neem contact op

Erkend leerbedrijf

BrabantZorg is een erkend leerbedrijf door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB begeleidt de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Het maakt afspraken met deze bedrijven over wat de student moet weten en kunnen om een diploma te behalen, of een mbo-certificaat voor leven lang.

SBB Erkend Leerbedrijf