Overslaan naar content

Katwijk in Oss

Katwijk ligt pal tegen het gezellige centrum van Oss. Samen een terrasje pikken of een winkel in? Of gewoon even koffie drinken of een hapje eten in het restaurant? In Katwijk is het allemaal mogelijk.

Eigen huishouden

Katwijk heeft veel ervaring in de zorg voor ouderen met dementie. Deze bewoners verblijven in woongroepen van zes personen, waarbij elke groep een eigen huishouden vormt. Samen eten, koken, de was strijken, een kaartje leggen of naar muziek luisteren behoren tot de dagelijkse activiteiten.

De bewoners van de appartementen ontvangen zorg op maat, met als doel om hun vertrouwde leven zoveel mogelijk voort te zetten. Wij zetten ons daar graag voor in, in nauwe samenwerking met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

Een bijzonder initiatief in Katwijk wordt gevormd door Teun en Pleun, met hun levensechte poppen. Hiermee slagen zij er op intieme wijze in om contact te maken met mensen met dementie. Achter dit duo schuilen twee ervaren zorgmedewerkers.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van Katwijk.

Vrijwilligerswerk bij Katwijk

Katwijk prijst zich gelukkig met een grote groep betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Dankzij hun toewijding is het project 'De Ontmoeting' elke werkdag een succes. Iedereen is welkom om samen met de bewoners deel te nemen aan activiteiten, zoals schilderen, kaarten of kienen. Maar, de vrijwilligers doen meer dan dat. Ze zorgen er samen met familie en vrienden van de bewoners voor dat ongeveer honderd mensen in juni kunnen deelnemen aan de lokale Vierdaagse. Tijdens de zomervakantie regelen ze dat bewoners in huis op vakantie gaan naar een zonnig oord. Daarnaast maken ze gezamenlijk de sfeervolle kerstmarkt 'Katwijk bij Kaarslicht' mogelijk. Op deze manier is Katwijk echt verbonden met de samenleving en staat het middenin de gemeenschap.

Word jij hier ook enthousiast van? Kom dan vrijwilligerswerk doen bij Katwijk! Of je nu 50+ bent en af en toe een uurtje over hebt of 16 jaar bent en laagdrempelig kennis wil maken met de zorg: bij ons is iedereen welkom. Samen gaan we voor Elke dag zo fijn mogelijk! Wij kijken graag met je mee naar een passende activiteit voor jou.

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg somatiek en PG

  • Dagactiviteiten