Overslaan naar content

De Wellen in Oss

Op een steenworp afstand van het bruisende stadscentrum van Oss en de imposante Grote Kerk bevindt zich De Wellen. Deze plek ademt de hele dag door een levendige sfeer, dankzij de bezoekers die hier samenkomen. Ze nemen deel aan diverse activiteiten of genieten van een maaltijd in het gezellige restaurant. Scholieren helpen bij het aanleggen van tuinen of tijdens het klussen. Basisschoolkinderen komen graag langs om samen met bewoners liedjes te zingen.

Iedereen is welkom

In De Wellen verblijven ouderen met lichamelijke beperkingen of dementie in kleinschalige woonvormen. Er is ook een speciaal ingerichte woning voor niet-Westerse ouderen met dementie. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer die zij naar eigen smaak kunnen inrichten. Daarnaast zijn er gezellige huiskamers waar bewoners samen eten, koffie drinken en deelnemen aan activiteiten. Bovendien zijn er binnentuintjes waar bewoners op mooie dagen gezellig samen buiten kunnen zitten.

Naast de woonvormen heeft De Wellen een aantal serviceappartementen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen, met ondersteuning en thuiszorg binnen handbereik.

De Wellen biedt ook revalidatie aan. Mensen kunnen hier na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname onder deskundige begeleiding werken aan een terugkeer naar de eigen woonomgeving. 

De sfeer in De Wellen is warm en gastvrij. Familieleden en vrienden voelen zich 'thuis' wanneer ze op bezoek komen. Deze familieleden en vrienden spelen een belangrijke rol in het leven van de bewoners. Samen met medewerkers en vrijwilligers zorgen zij ervoor dat hun dierbaren zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten.

Locatievideo

Bekijk de locatievideo om een goed beeld te krijgen van De Wellen.

Verbonden met Oss

De Wellen heeft van oudsher sterke banden met het verenigingsleven in Oss. Een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert diverse activiteiten, zoals bewegen voor ouderen, kookactiviteiten, wandelingen en spelletjes. Buurtbewoners worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteiten, zodat we de samenleving naar binnen halen en een brug slaan tussen de wijk en De Wellen.

Vrijwilligerswerk bij De Wellen

Zit jij tussen twee banen in, ben je bijna afgestudeerd of wil je gewoon graag een maatschappelijke, waardevolle bijdrage leveren? Kom vrijwilligerswerk doen bij De Wellen! Dat kan zelfs al vanaf een uurtje in de maand: net wanneer het jou uitkomt. Onze enthousiaste groep vrijwilligers organiseert diverse activiteiten, zoals bewegen voor ouderen, kookactiviteiten, wandelingen en spelletjes. Maar, ook in de zorg zijn ondersteunende handjes altijd welkom. Misschien ben jij net met pensioen, maar kun je de zorg eigenlijk nog niet missen?

Wil jij ook jouw talent inzetten om bewoners een fijne dag te bezorgen? Laat het ons weten; dan kijken we samen naar een activiteit of taak passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Op deze locatie verlenen wij de volgende zorg:

  • Verpleeghuiszorg somatiek en meerzorg

  • Verpleeghuiszorg PG

  • Dagbehandeling

  • Revalidatie

  • Onbegrepen gedrag en specifieke doelgroepen

  • Zelfstandig wonen met thuiszorg