Overslaan naar content

Helpende (plus) | PG | 24 - 32 uur

Op locatie
 • Martinushuis (Nuland)
€ 2.340 - € 3.014 per maandZorg en Welzijn

Dit ga je doen

Werk jij graag op een locatie waar een gezellige huiselijke sfeer hangt? Ben je Helpende Plus of ben je bereid het Plus-certificaat te behalen? Kom dan eens kennismaken met ons!


Wat ga je doen?
Als Helpende binnen Martinushuis in Nuland ga je samen met familie en vrijwilligers werken met de vier richtingwijzers in dagelijkse situaties om 'Elke dag zo fijn mogelijk' samen met de cliënt en zijn of haar naasten te realiseren. De richtingwijzers zijn: 'ik vraag het u', 'ik ken u echt', 'ik werk met u samen' en 'ik versta mijn vak'. Dit vraagt wat van je kennis en ervaring maar ook van een open houding. Geen mens is tenslotte hetzelfde.


In de ochtend start je de dag op door bewoners te helpen met wassen en aankleden. Je maakt een praatje omdat je écht geïnteresseerd bent in de bewoner. Je helpt hen zo nodig met het eten en drinken. Na de verzorging gaan bewoners vaak naar de huiskamer, waar ze de nodige aandacht krijgen. Als Helpende Plus draag je daar je steentje bij aan het geven van warme, goede zorg. Je geeft medicijnen en mag oren, ogen en neuzen druppelen. Maar je roept ook hulp in, als je ziet dat het niet goed met een bewoner gaat. In de avonddienst sluit je de dag af met een lach. Je kunt zoveel betekenen voor de bewoners die je onder je hoede hebt!

Jij maakt elke dag zo fijn mogelijk voor cliënten. Dat doe je door de juiste vragen te stellen: 'wat wilt u', 'wat kunt u zelf', 'wat heeft u van mij nodig?'. Je begeleidt en verzorgt, vooral bij dagelijkse dingen als wassen, aankleden en eten en drinken. Je houdt rekening met de gewoontes van de cliënten en zorgt dat ze zoveel mogelijk zelf de regie houden.


Hier kom je te werken

Op met Martinushuis  in Nuland wonen 21 bewoners met zowel somatische klachten als psychogeriatrische. Op de beganegrond wonen 9 bewoners (somatiek) en op de 1ste verdieping 12 bewoners (PG). Jouw werkplek zal op de PG afdeling zijn. Het Martinushuis kenmerkt zich als gemoedelijk, klein, knus en dorps. Iedereen kent elkaar en er is veel betrokkenheid vanuit Nuland. Het professionele werkklimaat maakt het werken zeer prettig. Er is veel ruimte voor plezier en gezelligheid. 


Zo'n vier keer per jaar worden er uitstapjes voor het personeel georganiseerd vanuit de personeelsvereniging. Ook zijn er activiteiten met de bewoners waarbij medewerkers aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan de lentefair. 

Op de benedenverdieping van het Martinushuis is een ontmoetingsruimte waar de bewoners de maaltijd gebruiken, recreëert en samenkomt. Op de 1ste verdieping is 1 huiskamer. Het zorgteam bestaat uit ongeveer 30 medewerkers en bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden IG, Helpenden (plus) en gastvrouwen en wordt ondersteunt door een kwaliteitsverpleegkundige, een vrijwilligerscoördinator en een teammanager. 


Jouw roosterwensen en vaste wensen geef je aan de roosteraar aan die hiermee rekening houdt. Het hechte team vervangt elkaar bij ziekte of uitval. 


Wat bieden wij jou?

BrabantZorg is groot en kent diverse zorgsoorten. Hierdoor zijn er ruime ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie. Onze afdeling Academie helpt je graag om jouw ontwikkelpad uit te stippelen. Onze cultuur kenmerkt zich als warm, behulpzaam en ambitieus. Wij waarderen creativiteit en eigen initiatief en stimuleren positieve feedback en zelfreflectie. Bij ons kun je werkelijk het verschil maken!


Naast een fijne werkplek binnen een team dat bij jou past en waar jij je thuis voelt bieden wij jou:

 • Een goede pensioenregeling, 8% vakantiegeld, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (dat is een volledige dertiende maand);

 • Als Helpende Plus een salaris in FWG 30: minimaal € 2.340,- en maximaal € 3.014,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg;

 • Een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen in de BrabantZorg Academie om jezelf te blijven ontwikkelen;

 • Meerkeuze in arbeidsvoorwaarden met fiscaal voordeel, zoals een laptop- of fietsregeling;

 • Direct een vaste arbeidsovereenkomst;

 • En last but not least: fijne collega’s!

Wie ben jij?

Allereerst heb jij hart voor de zorg! Van nature ben je warm en hartelijk en een collega waarmee we kunnen lachen. Je werkt graag in een omgeving waar je veel vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt. Jij hebt een diploma niveau 2 Helpende Zorg & Welzijn, waarbij enige ervaring is gewenst. Nog geen plus? Deze kan je bij ons behalen! 


Daarnaast:

 • Beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel met oplettend vermogen;

 • Ben je zowel zelfstandig als sociaal waardoor je je verbaal goed kunt uitdrukken;

 • Heb je affiniteit met zorg voor mensen met dementie;

 • Weet je met moeilijk verstaanbaar gedrag om te gaan;

 • Ben je tactvol en hulpvaardig en kun je je goed inleven in bewoners;

 • Werk je graag samen binnen een zelf-organiserend team;

 • Durf je ook zelf beslissingen te nemen en hier zelfstandig naar te handelen.

Dit ben jij

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je. Dat kan op verschillende manieren, welke past bij jou?

 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;

 • Of we ontmoeten je graag op één van onze vragenuurtjes: meer info vind je hier;

 • Wil je liever eerst even contact met één van onze recruiters, dan kun je voor deze vacature appen met Merel Breumelhof via 06 16 16 21 77. Of voor inhoudelijke vragen met teammanager Miranda van der Leest via 06 58 79 28 22.

#LI-MB1
Op locatie
 • Martinushuis (Nuland, Noord-Brabant)
€ 2.340 - € 3.014 per maand
Zorg en Welzijn

of

Op locatie
 • Martinushuis (Nuland, Noord-Brabant)
€ 2.340 - € 3.014 per maand
Zorg en Welzijn

Waarom wil je bij ons werken?

✓ 33 locaties, altijd één bij jou in de buurt

Je ontvangt direct een vast contract

Koploper in de zorgtechnologie

Warme en samenwerkingsgerichte cultuur

Diverse zorgsoorten, talrijke groeikansen

✓ BOL- en BBL-opleidingen voor jong talent en carrièreswitchers 

Het sollicitatieproces

Veiligheid en vertrouwen tussen zorgverlener en cliënt zijn belangrijke voorwaarden om het werk goed te kunnen doen. Daarom vragen wij nieuwe medewerkers in een functie met direct cliëntencontact om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) die niet ouder is dan drie maanden op de datum van indiensttreding.

Sollicitatieproces

Ontmoet de Recruiters

Recruiter regio Uden BrabantZorg

Marloe Hamers

Regio Uden

Recruiter regio Den Bosch/Bommelerwaard

Jeffrey ten Bokkel

Regio Den Bosch/Bommelerwaard

Recruiter regio Veghel/Meierijstad BrabantZorg

Patricia Voogd

Regio Veghel/Meierijstad

Recruiter regio Oss BrabantZorg

Merel Breumelhof

Regio Oss

Jasmijn Vos

Campus (BBL) Recruiter