Overslaan naar content

Ergotherapeut | regio Uden | 24 - 36 uur

Op locatie
 • Uden, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.176 - € 4.558 per maandArtsen en Behandelaren

Dit ga je doen

Als ergotherapeut lever je een bijdrage aan het dagelijks leven van mensen en help je hen zelf regie te behouden of terug te krijgen.

Hier ga je werken

Wij zijn op zoek naar meerdere collega ergotherapeuten voor een tijdelijke waarneming en met mogelijk uitzicht op vaste uren. Het betreft werkzaamheden op de revalidatie, in de eerste lijn en in het verpleeghuis. De revalidatie vindt plaats in Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn. Het hotel heeft een uniek concept waarbij het zich hoofdzakelijk richt op gasten met een revalidatiebehoefte of een zorgvraag. Maar het hotel biedt verschillende kamertypes, waaronder ook gewone (luxe) hotelkamers voor zakelijke gasten en toeristen.

De regio Uden heeft verschillende verpleeghuizen in Uden, Zeeland, Grave, Volkel en Schaijk. Het team Ergotherapie maakt onderdeel uit van het Behandel- en Kenniscentrum (BKC) en bestaat uit negen collega’s in de regio Uden. De behandelaren van het BKC zijn specialisten op het gebied van (complexe) gezondheidsproblemen bij het ouder worden. Het uitgangspunt van de behandelingen is dat de kwaliteit van leven toeneemt. Samen met behandelaren werken cliënten aan herstel na ziekte en aan behoud en vergroten van de zelfstandigheid. Ook bieden de behandelaren behandeling, begeleiding en consultatie in de laatste levensfase.


Dit ga je onder andere doen

Een 78-jarige vrouw komt op de revalidatie met een onderbeen amputatie. Je start met een multidisciplinaire intake en brengt de hulpvragen in kaart. Vervolgens ga je aan de slag met de opbouw van zelfredzaamheid vanuit de rolstoel binnen verschillende betekenisvolle activiteiten. Daarnaast begeleid je de aanvraag voor de nodige aanpassingen en voorzieningen.

Je bezoekt een 69-jarige man in de thuissituatie met de ziekte van Parkinson. Hij heeft steeds meer moeite om zelfstandig thuis te functioneren. Jij brengt de hulpvraag in kaart, geeft adviezen aan cliënt en zo nodig aan zijn omgeving. Vervolgens oefen je met hem om zijn zelfstandigheid te verbeteren. Bijvoorbeeld door het leren omgaan met hulpmiddelen, zoals een scootmobiel, een hulpmiddel voor steunkousen of voor het houden van overzicht.

In het verpleeghuis woont een 93-jarige vrouw met gevorderde dementie die de laatste tijd steeds vaker scheef in haar rolstoel zit. Ook valt ze overdag geregeld in slaap in haar stoel. Hierdoor krijgt ze last van haar nek en krijgt ze weinig mee van de muziekmiddagen waar ze juist zo dol op is. Je onderzoekt het probleem en bespreekt dit met de zorg. Vervolgens doe je een aantal interventies om ervoor te zorgen dat de bewoner optimaal kan genieten van haar dag. Bijvoorbeeld door een andere rolstoel te regelen, en adviezen te geven over de dagplanning.

Gedurende de dag bezoek je diverse cliënten op de afdelingen en in de thuissituatie en overleg je met verzorgenden, andere behandelaren en externe instanties, zoals de wmo, zorgverzekeraar of hulpmiddelenleverancier. Je werkt dus met uiteenlopende doelgroepen.


Je onderzoekt cliënten op basis van verwijzing van een arts. Vervolgens stel je een ergotherapeutische diagnose en behandelplan op. Als ergotherapeut schrijf je ook verslagen en adviezen en rapporteer je in de elektronische patiëntendossiers. Je bepaalt je prioriteiten en plant in afstemming met het medisch secretariaat je afspraken. Je werkt veel zelfstandig, maar nooit alleen. Je kunt namelijk altijd terugvallen op je collega’s en je maakt deel uit van het multidisciplinair behandelteam.


Dit ben jij
Jij hebt een hbo-diploma ergotherapie en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister. Bij voorkeur heb je ervaring in de ouderenzorg. Daarnaast:

 • Stel je zelfstandig ergotherapeutische behandelplannen op en voer je deze uit.

 • Aanvullende expertise op het gebied van geriatrie is een pré

 • Stel je prioriteiten en neem je initiatief. Creativiteit en vindingrijkheid zijn daarbij van belang, net als flexibiliteit, bijvoorbeeld in je planning.

 • Kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken, wat van belang is bij het geven van instructies aan de cliënten, zorgmedewerkers en bij de verslaglegging en administratie.

 • Ben je alert en proactief en help je cliënten de grenzen van hun fysieke en mentale mogelijkheden op te zoeken, maar niet te overschrijden.


Dit bieden wij

Je krijgt een aanstelling voor een periode van mei tot en met november. Daarna wordt er gekeken naar de verdeling van de vaste uren. Indien je meer uren wilt, kunnen we hierbij ook naar andere regio’s van Brabantzorg kijken. Het salaris is ingedeeld in FWG 55 (min. 3.176,- en max. 4.558,- euro per maand).

Daarnaast krijg je:

 • Een uitdagende baan in een prettig en ambitieus team.

 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (een volledige 13de maand).

 • Eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, zoals een fiets- of laptopregeling.

 • Korting op private-lease van een auto.

 • Mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfssporten.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg.


Dit ben jij

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je. Dat kan op verschillende manieren, welke past bij jou?

 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;

 • Of we ontmoeten je graag op één van onze vragenuurtjes: meer info vind je op onze contactpagina;

 • Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature en het werk als ergotherapeut kun je contact opnemen met Lindsey Stultiens, bereikbaar op 06-57564940.
  Voor andere vragen is Tom Wittenberg (manager) bereikbaar op 06-1302145.

 • Gesprekken vinden plaats op woensdag 20 maart. 

Op locatie
 • Uden, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.176 - € 4.558 per maand
Artsen en Behandelaren

of

Op locatie
 • Uden, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.176 - € 4.558 per maand
Artsen en Behandelaren

Waarom wil je bij ons werken?

✓ 33 locaties, altijd één bij jou in de buurt

Je ontvangt direct een vast contract

Koploper in de zorgtechnologie

Warme en samenwerkingsgerichte cultuur

Diverse zorgsoorten, talrijke groeikansen

✓ BOL- en BBL-opleidingen voor jong talent en carrièreswitchers 

Het sollicitatieproces

Veiligheid en vertrouwen tussen zorgverlener en cliënt zijn belangrijke voorwaarden om het werk goed te kunnen doen. Daarom vragen wij nieuwe medewerkers in een functie met direct cliëntencontact om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) die niet ouder is dan drie maanden op de datum van indiensttreding.

Sollicitatieproces

Ontmoet de Recruiters

Recruiter regio Uden BrabantZorg

Marloe Hamers

Regio Uden

Recruiter regio Den Bosch/Bommelerwaard

Jeffrey ten Bokkel

Regio Den Bosch/Bommelerwaard

Recruiter regio Veghel/Meierijstad BrabantZorg

Patricia Voogd

Regio Veghel/Meierijstad

Recruiter regio Oss BrabantZorg

Merel Breumelhof

Regio Oss

Campus recruiter voor BBL-studenten BrabantZorg

Lichelle Pijnenburg

Campus (BBL) Recruiter