Skip to content

Adviseur clientmedezeggenschap | 24 - 26 uur

Oss, Noord-Brabant, Nederland€ 2.949 - € 3.575 per maandManagement en ondersteuning

Dit ga je doen

Ben jij een doortastende, zorgvuldige samenwerker, die samen met een collega ambtelijk secretaris de medezeggenschap van cliënten binnen BrabantZorg wil versterken? Reageer dan nu op deze vacature!


Dit ga je doen

Als ambtelijk secretaris ondersteun je vanuit een onafhankelijke positie, samen met je collega ambtelijk secretaris, de centrale cliëntenraad (CCR) en regionale cliëntenraden op organisatorisch, secretarieel en beleidsmatig gebied. Ook de lokale cliëntenraden ondersteun je door inhoudelijk advies te geven en te begeleiden bij allerlei praktische zaken. Je vervult een verbindende rol tussen de verschillende raden door juiste informatievoorziening en duidelijke communicatie. Verder heb je een informerende en coachende rol richting de cliëntenraadsleden in het kader van het adequaat uitoefenen van hun rol. Je hebt nauw contact met de voorzitters. Door deze functie zo in te vullen creëer je de juiste samenwerkingscondities voor het optimaal functioneren van de cliëntmedezeggenschap binnen BrabantZorg.


Je bewaakt procedures en processen rondom cliëntmedezeggenschap en adviseert over de interpretatie van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (WMCZ). Je volgt landelijke ontwikkelingen over medezeggenschap van cliënten, weegt de relevantie hiervan en informeert de cliëntenraden hierover. Ook signaleer je ontwikkelingen binnen de organisatie, bedenkt of de cliëntenraden hierin een rol dienen te spelen en bespreekt dit met de voorzitter.


Een deel van je tijd, houd je je bezig met het afhandelen van correspondentie, het opstellen van de overlegagenda en het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten. En zorg je ervoor dat iedereen tijdig de notulen en bijbehorende stukken ontvangt. Daarnaast zorg je voor het opstellen van concepten van de door de CCR uit te brengen adviezen, instemmingen en initiatiefvoorstellen. Tijdens je werk heb je veel contact met allerlei mensen binnen de organisatie. Dit maakt je werk heel afwisselend en boeiend.

Dit ben jij

Jij beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur enige jaren relevante werkervaring als ambtelijk secretaris of een soortgelijke functie . Verder: 

 • heb je affiniteit met de ouderenzorg en enige kennis van medezeggenschap
 • beschik je over uitstekende sociale vaardigheden;

 • bij voorkeur heb je opleiding ‘Ambtelijk secretaris cliëntenraad’ afgerond of ben je bereid om deze te volgen;

 • zijn je communicatieve vermogens ijzersterk, zowel mondeling als schriftelijk;

 • kun je goed zelfstandig werken en neem je graag initiatieven;

 • is jouw werk altijd tot in de puntjes georganiseerd;

 • ben je representatief, betrouwbaar en integer.

Dit ben jij

Hier ga je werken

Je gaat onderdeel uitmaken van het team bestuursondersteuning van BrabantZorg. Dit team bestaat o.a. uit het bestuurssecretariaat, team Communicatie, juridisch adviseurs, de ambtelijk secretaris van de cliëntenraden en de ambtelijk secretaris Ondernemingsraad (OR). Je werkplek is deels op ons kantoor  in Oss. Daarnaast zul je in je functie ook de lokale en regionale cliëntenraden begeleiden en ben je met grote regelmaat op één van onze locaties aan het werk. Deels thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden.


Dit bieden wij

Je krijgt een salaris van minimaal € 2.949,- en maximaal € 3.575,- bruto per maand, bij 36 uur. Daarnaast krijg je:

 • ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;

 • een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (een volledige 13de maand);

 • korting op het leasen van een auto o.b.v. Private Lease;

 • meerkeuze in arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop- en fietsregeling.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (FWG 45).


Over BrabantZorg
Elke dag zo fijn mogelijk. Dat is wat ons drijft bij BrabantZorg. We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. Dat doen we samen met de mensen zelf en hun naasten. We kijken wat iemand nog zelf kan en voegen daar onze deskundigheid en aandacht aan toe. Bij BrabantZorg bieden we elke dag vanuit 33 locaties ondersteuning, welzijn, zorg en wonen op maat aan zo’n 6.000 cliënten in de regio Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch. Samen met collega’s en vrijwilligers ga jij hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

https://www.elkedagzofijnmogelijk.eu/

https://www.brabantzorg.eu/


Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je. Dat kan op verschillende manieren, welke past bij jou?

 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;

 • Of we ontmoeten je graag op één van onze vragenuurtjes: meer info vind je hier;

 • Wil je liever eerst even bellen met één van onze recruiters, dan kun je voor deze vacature contact opnemen met Rens Artz  06-83692039, voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Wies Korver 06-30439431.

#LI-RA1

Oss, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.949 - € 3.575 per maand
Management en ondersteuning

of

Oss, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.949 - € 3.575 per maand
Management en ondersteuning

Waarom wil je bij ons werken?

✓ 32 locaties, altijd één bij jou in de buurt

Je ontvangt direct een vast contract

Koploper in de zorgtechnologie

Warme en samenwerkingsgerichte cultuur

Diverse zorgsoorten, tarijke groeikansen

✓ BOL- en BBL-opleidingen voor jong talent en carrièreswitchers 

Het sollicitatieproces

Veiligheid en vertrouwen tussen zorgverlener en cliënt zijn belangrijke voorwaarden om het werk goed te kunnen doen. Daarom vragen wij nieuwe medewerkers in een functie met direct cliëntencontact om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) die niet ouder is dan drie maanden op de datum van indiensttreding.

Sollicitatieproces

Ontmoet de Recruiters

Marloe Hamers

Regio Uden

Patricia Voogd

Regio Veghel/Meierijstad

Rens Artz

Regio Den Bosch/BommelerwaardJeffrey ten Bokkel

Regio Oss

Lichelle Pijnenburg

Campus (BBL) Recruiter

Merel Breumelhof

Campus (BBL) Recruiter